Top cele mai frumoase atractii naturale din Portugalia
» Oferte Portugalia

29.11.2018 Portugalia

Top cele mai frumoase atractii naturale din Portugalia

Lisabona, Algarve, Obidos, Sintra, Madeira, Porto, Evora și Aveiro. Sunt principalele atracții ale Portugaliei. Pentru ele alegi vacanța aici, mulțumindu-te adesea cu ce au acestea să-ți ofere. Și, fie vorba între noi, au o mulțime de atracții: începând de la bucatele tradiționale și terminând cu aerul unic portughez. Dar de ce nu și mai mult? de ce să nu ne afundăm în frumusețile naturale unice, ignorate adesea de turiștii comozi. Portugalia e frumoasă. Are atracții la fiecare centimetru, la fiecare pas. Astfel, înainte de a-ții rezerva sejurul în Portugalia, gândește-te ce ai vrea să faci.  Gândește-te la libertatea simțită în fața peisajelor privite de pe-o stâncă, de bucuria mersului pe biciclete pe cărările de pământ și de aerul curat inspirat la marginea mării. Senzații pe care nu le vei simți în orașe, în piețe, în restaurante și admirând filmulețe pe Google. Iată top cele mai frumoase atracții naturale din Portugalia. 

CABO DA ROCA 

Viziteaz-o! Fă-o fără să mai stai pe gânduri. E la capăt de lume (cel mai vestic punct al Europei), este aproape de Lisabona și la o aruncătură de băț de romanticul Sintra. La aproximativ 150 de metri deasupra mării, aici ai parte de o vedere panoramică asupra Serra de Sintra și a coastei. Este loc în care descoperi senzația de libertate și măreția naturii, cum rar găsești în alte destinații. Istoria arată că în secolul al 17-lea, în Cabo da Roca, a existat un fort care a jucat un rol important în păstrarea intrării în portul Lisabonei, formând o linie defensivă de-a lungul coastei, mai ales în timpul războaielor peninsulare. Astăzi mai sunt doar urme ale acestuia și farul - încă un punct important pentru navigație. Tot aici găsești și Parcul Natural de Sintra-Cascais. Citește mai multe aici.

PARCUL NAȚIONAL PENEDA-GERÊS 

Pentru iubitorii de drumeții, acest parc este plin de cărări rustice, ca cele din pădurile poveștilor. Dacă îți plac monumentele și imaginea satelor vechi, Peneda, Gerês, Castro Laboreiro și Soajo te vor încânta. Dacă iubești natura, pregătește-te să fii uimit 😊 văi, mulți, floră și faună din belșug și peisaje total diferite la aproape fiecare popas. Este zona în care să pornești în drumeție sau pentru ciclism montan, canion, caiac și alte sporturi de adrenalină în natură. Merită! Citește mai multe aici.

CAPE ST. VINCENT 

Pescuit de pe stâncă, la capătul lumii 😊 Sună bizar, dar poate fi cea mai frumoasă experiență trăită vreodată în vacanța în Portugalia. Stâncile se înalță la 60 de metri față de marea adesea agitată, iar unul dintre cele mai luminoase faruri din Europa luminează întraga zonă, oferindu-ți peisaje uimitoare asupra stâncilor și a mării. Să nu-ți uiți telefonul pentru selfie. E păcat. Cape st. Vincent este un promontoriu asupra Oceanului Atlantic. Turismul, pastoralismul și pescuitul reprezintă suportul economic al regiunii, care este oarecum pustiu, iar Sagres este principala așezare. Langa Sagres se afla orasul Vila do Infante, unde, in jurul anului 1420, Henry Navigator a înființat un observator naval și o așa-numită școală pentru navigatori. Citește mai multe aici. 

NATURE PARK OF ARRÁBIDA 

Peisaje, plaje și istorie. Parcul Natural Serra Da Arrabida are o frumusețe naturală incomparabilă. Este colțul unde albastrul mării alternează cu tonurile albe ale stâncilor de cretă și adâncimile vegetației montane. Una dintre atracțiile principale ale parcului este bogăția vegetației indigene. Iar una dintre plantele rare de maquis mediteranean (Machia) se află aici. Ca să pășești în aceste zone trebuie să fii însoțit de un ghid oficial, pe care îl plătești la intrarea în Parc. Există, de asemenea, diverse companii acreditate care organizează activități precum speleologie, scufundări și alpinism. Pentru detalii privind viața animalelor și a plantelor, mergi la Muzeul Oceanografic, instalat în Fortul Nossa Senhora da Arrábida, lângă plaja Portinho. Aproape direct în față, poți zări Pedra da Anixa, o mică insulă considerată rezervație zoologică, datorită vegetației subacvatice. Citește mai multe aici. 

PONTA DA PIEDADE 

Plaje mari de nisip și stânci înalte, multe dintre ele erodate și modelate de valurile puternice. De-a lungul acestei linii de coastă fascinante, Ponta da Piedade este considerată ca fiind cea mai bună caracteristică naturală, cu stâncile din capăt sculptate în stâlpi de rocă, tuneluri naturale și grote ascunse. Sunt stânci de gresie, cu unghiuri nereușite, ce stau în contrast cu turcoazul și verdele adânc al apelor. Ce-i drept, fiecare bucată de coastă din Portugalia este frumoasă, dar locul special este Ponta da Piedade! Este un loc atât de uimitor încât a fost distins ca probabil cea mai frumoasă plajă din lume, potrivit ziarului american Huffington Post. Această plajă este situată în municipiul Lagos, la aproximativ 30 de minute de mers cu mașina de Portimão. Citește mai multe aici. 

PICO RUIVO 

La 1862 metri, Pico Ruivo este cel mai înalt vârf al insulei Madeira și al treilea cel mai înalt din Portugalia. Este vârful cu temperaturi mult mai scăzute decât cele de la nivelul mării, aflat chiar în centrul insulei. Singurul acces la Pico Ruivo este prin Achada do Teixeira din Santana și Pico do Arieiro. Privind frumusețea locului, nu merită să încerci descrierea ei. Am intra în banalitate. Este un loc pe care ți-l recomandăm să-l vezi live, să-i simți aerul și să te bucuri de atmosferă. Citește mai multe aici. 

CABO GIRÃO 

Una dintre cele mai înalte stânci din lume este Cabo Girão, o coadă severă care se întinde în mod amenințător pe țărmul sudic al insulei Madeira, la doar 15 km vest de capitala insulei, Funchal. Aflat în vârful spectaculos de 589 de metri deasupra nivelului mării, acest promontoriu  captivant este o oprire regulată pentru excursioniști și un punct de plecare popular pentru drumeții. În partea de sus a stâncii se află o pasarelă de sticlă (cunoscută și sub numele de Skywalk), care oferă priveliști minunate spre valurile și rocile care coboară. Gândește-te că se află în partea de sus a celei de-a doua stânci ca mărime din lume - la 580 de metri deasupra nivelului mării. Este un punct de atracție popular, cu vederi panoramice spectaculoase și o platformă cu fundul de sticlă - în partea inferioară. Jos poți vedea marea și unele terenuri cultivate, cunoscute sub numele de Fajãs do Cabo Girão. Citește mai multe aici. 

PICO DO ARIEIRO 

Priveliștea de pe Pico do Areeiro, situat la 1818 de metri, oferă o însumează munții centrali ai insulei Madeira. Este al treilea cel mai înalt vârf de pe insulă (și al doilea cel mai înalt cu acces pietonal). Din fericire se poate ajunge cu mașina. Vizitele sunt spectaculoase aici. Când vremea e bună, poți vedea Porto Santo, insula vecină, situată la 30 de mile marine spre nord. De asemenea,  este punctul de plecare spre unul dintre cele mai spectaculoase trasee - cel mai înalt punct al arhipelagului, Pico Ruivo, la 1.862 de metri. Citește mai multe aici. 
 

   
posteaza comentariu
Posteaza
comentarii